Start dropdown content
sluiten

Herhaal medicatie

Herhaalmedicatie online bestellen.

Bestel uw herhaalmedicatie snel en makkelijk online via MijnGezondheid.net.

Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil mij aanmelden

 



Herhaalmedicatie bestellen via de receptenlijn

U kunt herhaalrecepten eenvoudig bestellen via de receptenlijn. De receptenlijn is 24 uur per dag bereikbaar. Spreek duidelijk uw naam, geboortedatum en de benodigde medicatie in.

Receptenlijn (0345) 612 610, toets 2


Alternatief voor het aanvragen van herhaalrecepten:

  • Het afgeven van de lege verpakkingen bij de assistente

Herhaalrecepten kunnen voor 12.00 uur besteld na twee werkdagen bij de apotheek worden afgehaald.

Nieuwe recepten:
Nieuwe recepten kunnen alleen na overleg met de huisarts worden uitgeschreven.

NB. Voor antibiotica, cytostatica en slaapmiddelen kunnen geen herhalingsrecepten worden aangevraagd !

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Afspraak maken

Spreekuur op afspraak

  • Voor het maken van een afspraak kunt u op werkdagen bellen tussen 08.00 – 11.00 uur ’s ochtends.
  • Wilt u dezelfde dag nog op het spreekuur komen? Belt u dan vóór 09.00 uur, dan kunt u meestal dezelfde dag terecht.
  • Huisbezoeken kunt u voor 10.00 uur aanvragen via de assistenten.
  • Wilt u voor een andere dag een afspraak maken? Belt u dan bij voorkeur een week van tevoren.

Planning spreekuur

  • De assistenten zijn verantwoordelijk voor de planning van het spreekuur, zij zijn hier speciaal voor opgeleid. Ze zullen u gericht een aantal vragen stellen om uw medische klachten goed in te kunnen schatten. Hierdoor wordt duidelijk hoe snel en door wie u gezien moet worden. De assistenten proberen u vervolgens op het juiste spreekuur, bij de juiste arts en op het juiste tijdstip in te plannen.
  • De assistenten zijn (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw gegevens om te gaan.

Bel praktijk (0345) 612 610


Spoedafspraak 

  • Bij een levensbedreigende situatie belt u altijd  112
  • Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct de praktijk bellen. De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur.
  • Woensdagmiddag is de praktijk gesloten. U wordt, als u woensdagmiddag belt, doorverwezen naar de huisarts van de waarneemgroep Leerdam met wie u contact kunt opnemen.

Spoed (0345) – 612 610, toets 1


Spoed buiten openingstijden

  • Na 17:00 uur, in het weekend en op feestdagen kunt u voor spoedgevallen terecht bij de Centrale Huisartsenpost in Gorinchem.
  • Adres: Banneweg 57 in Gorinchem. 
  • De Centrale Huisartsenpost is gevestigd naast de Spoedeisende Hulp van het Beatrix Ziekenhuis. 

Bel Centrale Huisartsenpost (0183) – 646 410

 

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Stel een vraag

U kunt uw vraag stellen op MGN

E-consult
Met een e-consult kunt u minder dringende vragen voorleggen aan uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Stel uw vraag direct via het patiënten portaal MijnGezondheid.net.


Naar MijnGezondheid.net

Ik wil meer informatie

Ik wil me aanmelden


 

Wenst u uw medische klachten liever persoonlijk met ons te bespreken ?

Onze praktijk is iedere werkdag open tussen 08:00 en 17:00 uur. 
Met uitzondering van woensdagmiddag. De praktijk is dan vanaf 13:00 uur gesloten.

Bel (0345) 612 610

Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
Einde dropdown content, druk om terug te keren naar de buttonrij
Start dropdown content
sluiten

Praktijknieuws

7 februari 2024
SOH – Spreekuur Ondersteuner Huisarts

Sinds deze maand is assistente Nina in het bezit van haar SOH diploma. Ze mag nu, naast haar werk als doktersassistente, een aantal klachten volledig zelf afhandelen. Meer over de functie van een SOH leest u onder het kopje “Meer informatie”.

11 januari 2024
Personeelswisselingen

  • Met ingang van 11 januari is drs. P. Hordijk met zwangerschapsverlof. Ze heeft ervoor gekozen om zich na de bevalling vooral te gaan richten op het onderwijzen van huisartsen in opleiding. Helaas hebben we daarom afscheid van haar moeten nemen. Drs. A. Slot zal de taken van drs. P Hordijk gaan overnemen. 
  • Drs. J van de Tempel zal vanaf april met zwangerschapsverlof gaan. Het huisartsenteam zal daarom de komende tijd aangevuld worden met de volgende waarnemers: drs. M. Spronk, drs. T. van Wijk. 

4 oktober 2023
Griep – en Pneumokokkenvaccinatie

In de maand november vindt de jaarlijkse griep – en pneumokokken vaccinatieronde op de huisartsenpraktijk plaats. Als u in aanmerking komt, kunt u eind oktober / begin november de uitnodigingsbrief via de post verwachten. Dit jaar zijn er 2 prikmomenten te weten: 

  • woensdagmiddag 15 november 14.00-16.00 uur
  • donderdagavond 23 november 19.30-21.00 uur

Voor meer informatie: klik hier

5 juli 2023
Vakantiesluiting uitdeelpost apotheek Asperen

Vanaf maandag 10 juli tot en met vrijdag 18 augustus 2023 is de uitdeelpost te Asperen gesloten. U kunt uw geneesmiddelen tijdens deze periode ophalen bij de BENU apotheek op het Burgemeester Meesplein te Leerdam (Huisnummer: 5B Postcode: 4142 AZ / Poort van West).

28 juni 2023
Vakantiesluiting Star-SHL prikpost Leerdam

Vanwege het zomerrooster is het helaas niet mogelijk om op woensdag 26 juli bloed te laten prikken op locatie Meesplein (Poort van West) te Leerdam. Alle andere dagen kunt u hier wel gewoon terecht. Tijdens de zomervakantie blijft de prikpost op Huisartsenpraktijk Asperen (iedere dinsdag tussen 8.00 en 10.00 uur) gewoon open. 

2 maart 2023
Drukte op de praktijk

Het is momenteel erg druk op de praktijk, hierdoor kan het zijn dat u soms wat langer moet wachten voor u langs kunt komen. Natuurlijk wordt u bij acute klachten altijd direct gezien. Meer informatie vindt u hier.

6 oktober 2022
Griep – en Pneumokokkenvaccinatie

Zaterdag 19 november vindt de jaarlijkse griep – en pneumokokken vaccinatieronde op de huisartsenpraktijk plaats. Als u in aanmerking komt, kunt u begin november de uitnodigingsbrief via de post verwachten. Voor meer informatie: klik hier

16 september 2022
Wijzigingen met ingang van 1 oktober 2022

Vanaf 1 oktober kan er alleen nog tussen 8.00 en 11.00 uur ’s ochtends gebeld worden voor het maken van een afspraak. Daarnaast komt het telefonisch spreekuur te vervallen, voor uitslagen kunt u in het vervolg bellen naar de assistente. Middels een e-consult kunt u altijd minder dringende vragen voorleggen aan de huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

30 augustus 2022
Vrije inloop bloedprikken Asperen

Met ingang van 13 september a.s. is het maken van een afspraak om bloed te laten prikken op de huisartsenpraktijk (prikpost Star-SHL) niet langer nodig. Vanaf deze datum is er elke dinsdagochtend vrije inloop tussen 8.00 en 10.00 uur. Het prikken zal gaan op volgorde van binnenkomst.

15 juli ‘2022
Mondkapje: niet verplicht, wel gewaardeerd!

Wellicht heeft u het al gemerkt: de Coronabesmettingen lopen weer op. In het belang van de gezondheid van ons team én denkend aan onze kwetsbare patiënten, verzoeken we u vriendelijk om bij uw bezoek aan de praktijk een mondkapje te dragen. Heeft u Corona gerelateerde klachten? Neem voorafgaand aan uw bezoek telefonisch contact op met de assistente. Zij kan aan de hand van een aantal vragen beoordelen of het verantwoord is dat u naar de praktijk komt en u eventueel een alternatief aanbieden.

12 juli 2022
Sluitingsdagen prikpost Asperen

Vanwege de vakantieperiode is de STAR-SHL prikpost te Asperen op de volgende dinsdagen gesloten:

  • 26 juli ’22
  • 9 augustus ’22

U kunt wel gewoon terecht op de prikpost bij de Poort van West te Leerdam. Hier kunt u zo naar binnen lopen, een afspraak maken is niet nodig. Deze prikpost is iedere werkdag geopend tussen 8.00 en 10.00 uur met uitzondering van: 25 en 27 juli & 23 en 24 augustus. 

1 juli 2022
Openingstijden apotheek tijdens de zomerperiode.

Tijdens de zomervakantie is de apotheek van Asperen gesloten vanaf 11 juli tot en met 19 augustus. Gedurende deze periode kunnen de medicijnen opgehaald worden bij uw apotheek in Leerdam.

27 juni 2022
Wij voeren actie voor goede huisartsenzorg

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 1 juli voert onze praktijk, samen met alle andere huisartsen in Nederland, actie om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg. Dit doen we in het belang van al onze patiënten. We vinden dat in Nederland iedereen terecht moet kunnen bij een huisarts. Maar dat staat onder druk. De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en wanneer we patiënten verwijzen naar het ziekenhuis en de ggz zijn er vaak lange wachtlijsten. We willen:

  • meer tijd hebben voor onze patiënten;
  • minder drukte in de avond-, nacht- en weekenddiensten;
  • betaalbare huisvesting voor alle huisartsenpraktijken;
  • dat de wachtlijsten in ziekenhuizen, de ggz en jeugdzorg worden opgelost.

Op vrijdagmiddag 1 juli gaan veel huisartsen en medewerkers naar het Malieveld in Den Haag voor een manifestatie. Daarom is onze praktijk vrijdagmiddag 1 juli gesloten. Wij zijn wel telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen. Wilt u ons steunen in deze actie? Kijk op www.huisartseninactie.nl/doe-mee/ hoe u dat kunt doen.”

25 juni 2022 
Carrière switch dokter S.L. Almer per 1 juli 

Per 1 juli is dokter S.L. Almer niet langer meer werkzaam bij onze praktijk. Ze heeft besloten om te stoppen met het beroep huisarts. We wensen haar veel succes met haar nieuwe functie en bedanken haar voor haar werkzaamheden afgelopen twee jaar.

Welkom op de website van Huisartsenpraktijk Asperen

Via deze website houden wij u graag op de hoogte van onze huisartsenpraktijk. U vindt hier, naast algemene informatie, actuele praktijkinformatie. Om up-to-date te blijven raden we u aan het praktijknieuws regelmatig door te nemen.

Om u nog beter van dienst te zijn, bieden wij u de mogelijkheid om via het patiëntenportaal MijnGezondheid.net en de daaraan gekoppelde MedGemak-app uw zorgzaken, zoals het bestellen van medicijnen en het stellen van vragen (E-consult) online, 24 /7  te regelen. Het zelf online inplannen van afspraken is helaas nog niet mogelijk. 

 

 

Tot ziens in onze praktijk.
Team Huisartsenpraktijk Asperen.

Openingstijden

Meer informatie

  • In de maand november vindt de jaarlijkse griep – en pneumokokken vaccinatieronde op de huisartsenpraktijk plaats. Als u in aanmerking komt, kunt u eind oktober / begin november de uitnodigingsbrief via de post verwachten. Dit jaar zijn er 2 prikmomenten te weten: 

    • woensdagmiddag 15 november 14.00-16.00 uur
    • donderdagavond 23 november 19.30-21.00 uur

    Voor meer informatie: klik hier

    Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de praktijk via de mail: info@huisartsenpraktijkasperen.nl. Als u mailt voorkomt u overbezetting van de telefoonlijn. Let op: dit mailadres is niet bedoeld voor medische vragen, hiervoor kunt u de assistente bellen (0345 – 612610)

    Meer info over de griepprik
    Meer info over de pneumokokkenprik

  • Elke dinsdagochtend tussen 8 en 10 uur kunt u met een laboratoriumaanvraag bloed laten prikken bij ons in de praktijk (prikpost STAR-SHL). Sinds 13 september ’22 is het maken van afspraak niet langer nodig en kunt u gewoon binnenwandelen, het prikken gebeurt dan op volgorde van binnenkomst.

    Als het prikken op de praktijk niet uitkomt, kunt u terecht op een van de volgende locaties:

    • Poort van West (STAR-SHL): Burgermeester Meesplein 5k – 4142 AZ -Leerdam
      Maandag tot en met vrijdag: vrije inloop tussen 8.00 en 10.00 uur
    • Lingepoli (Result): Lingesteynplantsoen 20 –  4141 EE, Leerdam
      Maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 12.45 uur en tussen 13.15 en 16.30 uur
      Op vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur

    Heeft u via de post een laboratoriumaanvraag van STAR-SHL gekregen , dan betekent dit dat u opgenomen bent in onze oproepdienst. Meer informatie over deze oproepdienst vindt u onder het kopje: Controle oproep.

  • Bij enkele ziektebeelden én bij het slikken van bepaalde medicijnen is het gewenst om jaarlijks (z.n. frequenter) een controle van het bloed uit te voeren. Valt u binnen deze categorie patiënten, dan ontvangt u een laboratoriumaanvraag thuis via de post. De oproep komt meestal in de geboortemaand, dit om te voorkomen dat de controle vergeten wordt. Als u nog geen controle afspraak heeft staan, is de brief gelijk het signaal om er een in te gaan plannen. Neem hiervoor contact op met de assistente.

    Aangezien de oproep wordt verzorgd door STAR-SHL, verzoeken we u vriendelijk om bij één van hun prikposten bloed te gaan prikken. Daar kan namelijk de code uitgelezen worden die op de brief staat, deze code geeft exact aan waarop het bloed onderzocht moet worden.

    De bekendste STAR-SHL prikposten zijn:

    • Huisartsenpraktijk Asperen: Van Langerakstraat 4 – 4147 BJ Asperen
      Dinsdagochtend tussen 8.00 en 10.00 uur (vrije inloop, geen afspraak nodig)
    • Poort van West Leerdam: Burgermeester Meesplein 5k – 4142 AZ -Leerdam
      Elke werkdag tussen 8.00 en 10.00 uur (vrije inloop, geen afspraak nodig)
    • Overige locaties kunt u vinden via deze link.
  • In onze praktijk zijn wij begin 2020 gestart met het aanpassen van de duur van een normaal consult. In plaats van een normaal consult van 10 minuten bieden wij onze patiënten nu:

    1. een consult van 7,5 minuut voor een snelle korte vraag of beoordeling
    2. een consult van 15 minuten 

    Een consult van 7,5 minuut is bedoeld voor korte vragen over één klacht, bijvoorbeeld het beoordelen van een plekje op de huid of een verzwikte enkel of pols. Bij dergelijke klachten volstaat meestal een consult van 7,5 minuut. 

    De assistenten zullen bij het maken van de afspraak meer vragen stellen om beter te kunnen bepalen hoeveel tijd er nodig is om u goed te helpen. 

  • Onze doktersassistenten Trudy, Nina en Saskia hebben een veelomvattende taak waarvoor zij een speciale medische opleiding hebben gevolgd. Zij staan u veelal als eerste te woord als u met de praktijk belt. Zij maken afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonisch spreekuur. Daarnaast weten de assistentes het antwoord op veel praktische vragen en kunt u bij hen terecht voor herhaalrecepten en de uitslagen van urine onderzoek.

    Onze assistenten doen zelfstandig spreekuur voor o.a. :

    • Het meten van de bloeddruk
    • Aanstippen van wratten
    • Het geven van injecties
    • Uitspuiten van oren
    • Verbinden van wonden
    • Het verwijderen van hechtingen
    • Het maken van uitstrijkjes voor het bevolkingsonderzoek

    Nina heeft daarnaast de opleiding tot SOH gevolgd. SOH staat voor: Spreekuur Ondersteuner Huisarts. Ze mag, naast haar werk als doktersassistente, een aantal klachten volledig zelf afhandelen. Zij doet dit vooral bij (semi) spoedklachten. Ze ziet de patiënt vaak als eerste, kan goed inschatten wat de urgentie is van een klacht en of de huisarts er zo snel mogelijk bij moet komen.  Ze rapporteert alles wat ze zelfstandig heeft afgehandeld bij de huisarts.

    Taken die de SOH zelf kan doen:

    • Allergische huidreactie
    • Bijtwond
    • Brandwonden
    • Enkel verstuiking
    • Keelpijn
    • Plasklachten vrouw
    • Neusbloeding
    • Acute bijholte ontsteking
    • Bloeduitstorting onder de nagel
    • Tand door lip
    • Teenletsel (m.u.v. grote teen)
    • Tekenbeet
    • Wespen-, bijen-, insectensteek 
  • Een praktijkondersteuner huisarts (POH) is een zorgverlener die is opgeleid om de huisarts te ondersteunen en aan te vullen. Dit gebeurt in de vorm van spreekuren, huisbezoeken, voorlichting en instructie. De bevindingen worden zo nodig nabesproken met de huisarts.

    POH-S

    De praktijkondersteuner somatiek (POH-S) biedt zorg op het gebied van chronische aandoeningen. Denk hierbij aan diabetes mellitus, hart- vaatziekten, ouderenzorg, astma en COPD. Ook kunt u bij haar terecht voor leefstijladviezen en ondersteuning bij het stoppen met roken. 

    Esther is onze praktijkverpleegkundige / POH-S. Ze werkt op de maandagochtenden en op dinsdag en woensdag de hele dag.

    POH-GGZ

    De praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH-GGZ) is een hulpverlener die is gespecialiseerd in psychische- en psychiatrische klachten. Zij inventariseert en analyseert wat er speelt en bespreekt samen met de patiënt mogelijke vervolgstappen.

    Britt is onze POG-GGZ jeugdzorg. Ze is aanwezig op donderdagmiddag.
    Momenteel is er geen POH-GGZ voor volwassenen op de praktijk werkzaam. 

  • Onze huisartsenpraktijk en uw apotheek kunnen uw medische gegevens delen met andere zorgverleners. 

    Bijvoorbeeld als op de huisartsenpost een andere arts of een andere apotheek uw medische gegevens nodig heeft om u snel, goed en veilig te helpen. Het delen van uw medische gegevens gebeurt via het Landelijk Schakelpunt (LSP). Maar alleen als u dat goed vindt en daar  toestemming voor geeft. 

    Lees hier meer over Toestemming verlenen of bezoek de website van Volg je zorg

    Voor een heldere uitleg over het LSP kunt u hieronder ook het filmpje bekijken van VZVZ.

     

     

Medewerkers

Drs. M.N. van Erk
Huisarts - praktijkhoudster

BIG: 49053507701

Aanwezig: maandag, woensdag, donderdag. De overige dagen zijn gevuld met diensten en praktijkbeheer. 

Drs. J. van der Tempel
Huisarts

BIG: 79917894301

Aanwezig: wisselende dagen.

Drs. A. Slot
Huisarts

BIG: 09920213501

Aanwezig: dinsdag, vrijdag.

Drs. T. van Wijk
Huisarts

BIG: 79922574601

Aanwezig: maandag, donderdag.

Drs. A.P.M. Kromwijk
Huisarts

BIG: 09022254301

Al langere tijd neemt dokter Kromwijk waar als dokter van Erk met vakantie is. 

Drs. M. H.T. Spronk
Huisarts

BIG: 99036683001

Dokter Spronk neemt regelmatig waar als een van de andere huisartsen afwezig is.

Esther van Iperen-Slob
POH-S / VPK

BIG: 39019374330

Aanwezig: maandagochtend, dinsdag en woensdag de hele dag.

Britt Herrewijn
POH GGZ jeugd

Aanwezig: donderdagmiddag.

Trudy v.d. Berg - van Os
Doktersassistente

Aanwezig: maandag, dinsdagmiddag en donderdag

Nina van Gasteren
Doktersassistente - SOH

Aanwezig: maandag, dinsdagochtend, woensdag, donderdag en vrijdag.

Saskia van Vugt
Doktersassistente

Aanwezig: dinsdag, woensdag, vrijdag.

Merel van den Oever
Doktersassistente in opleiding

Aanwezig: maandag en vrijdag.

Dr. J.J. van der Steen
Voormalig praktijkhoudend huisarts

Per 1 maart 2022 is Dr. J.J. van der Steen officieel met pensioen gegaan na 50 jaar huisarts te zijn geweest, waarvan 48 jaar in Asperen. Op 1 juli 2013 heeft hij het praktijkhouderschap overgedragen aan huisarts van Erk.

Voor iedereen een huisarts!

Ook onze praktijk voert actie voor goede huisartsenzorg

De toegankelijkheid van de huisartsenzorg staat op het spel

De druk op de huisartsenzorg moet worden aangepakt!

Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de zorg. 

We laten een stevig geluid horen: we willen concrete, afdwingbare afspraken om drukte te verminderen.

In het belang van alle patienten!

Op vrijdagmiddag 1 juli is de praktijk gesloten. Vanaf 12 uur zijn we alleen voor spoedgevallen bereikbaar.

 

Handig om te weten

 

Huisartsen en apotheken kunnen belangrijke informatie over uw gezondheid delen met andere zorgaanbieders. Maar zij mogen uw medische gegevens alleen bekijken als dat nodig is voor uw behandeling. En alleen als u dat goed vindt. 

Het elektronisch uitwisselen van de gegevens vindt plaats via het beveiligde netwerk van het Landelijk Schakel Punt (LSP).

Op Toestemming – Volg je zorg leest u alles over het geven van uw toestemming. 

 

Lees meer

Iedereen twijfelt wel eens of een bezoek aan de huisarts nodig is.

Met behulp van Moet ik naar de dokter? kunt u nu zelf beoordelen óf en zo ja, wanneer het nodig is om een huisarts te raadplegen.

Lees meer

Thuisarts.nl

Zoekt u specifieke informatie over gezondheid en ziekten?

Voor medische informatie verwijzen wij u graag door naar de website Thuisarts.nl.
Thuisarts.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over gezondheid en ziekten.

Geef in onderstaand zoekveld aan waar u naar op zoek bent

Corona vaccinatie